Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δίκη για την «17 Νοέμβρη» και στην... Τουρκία

Μπορεί στην Ελλάδα το κεφάλαιο «17 Νοέμβρη» να έχει κλείσει με την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ωστόσο στην γειτονική Τουρκία μόλις άνοιξε. Στην Άγκυρα ξεκίνησε δίκη με κατηγορούμενα τα μέλη της ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης, έστω και αυτά δεν κάθονται στο εδώλιο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι στον... Κορυδαλλό.
Ο λόγος της ενασχόλησης της τουρκικής δικαιοσύνης με την υπόθεση είναι το γεγονός ότι υπήρξαν επιθέσεις και κατά τουρκικών στόχων στην διάρκεια της πολυετούς δράσης της 17Ν. Μάλιστα, σήμερα Τετάρτη κλήθηκε για κατάθεση ως μάρτυρας στο 11ο τμήμα του Ποινικού Δικαστηρίου της Άγκυρας που εκδικάζει την υπόθεση εναντίον τεσσάρων μελών της οργάνωσης ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι, σήμερα βουλευτής και αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και τότε διπλωμάτης καριέρας και υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Μπουλούκμπασι είχε γίνει από την "17 Νοέμβρη" απόπειρα δολοφονίας στις 16 Ιουλίου 1991, όταν πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο κλεμμένο αμάξι ενώ εκείνος κινούνταν με το τεθωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της πρεσβείας. Στοαυτοκίνητο βρίσκονταν επίσης η διοικητικός υπάλληλος Νιλγκούν Κετσετζί και ο οδηγός Αντίλ Γιλντιρίμ.
Κατά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε λίγο αργότερα με προκήρυξή της η "17 Νοέμβρη", είχε τραυματιστεί τόσο ο Μπουλούκμπασι όσο και οι συνεπιβάτες του. Μάλιστα, ο Μπουλούκμπασι είχε καταθέσει ως μάρτυρας και στην ελληνική δίκη εναντίον των δραστών που είχαν συλληφθεί.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: