Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τηλεκοντρόλ για κινητό από την Sony Ericsson


Η Sony Ericsson παρουσίασε την καινούρια της καινοτομία, ενός γκάτζετ σε μέγεθος ρολογιού που επιτρέπει στο χρήστη να χειρίζεται το Android smartphone του εξ αποστάσεως......

Το LiveView micro display είναι σχεδιασμένο για να συγχρονίζεται μέσω wireless με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι βασισμένο σε λειτουργικό Android.

Δυστυχώς δεν συνεργάζεται με iPhone ή ακόμα και με το Xperia της ίδιας της καινοτόμου εταιρίας, αλλά η δυνατότητα χρήσης email, κλήσεων και μουσικών εφαρμογών το κάνει να αξίζει για τους κατόχους συμβατών συσκευών. Έρχεται ακόμα και με τη δυνατότητα εντοπισμού του κινητού το οποίο επιτρέπει στον κάτοχο να βρίσκει το κινητό του εάν το έχει χάσει.

Μερικοί εξπέρ σε θέματα γκάτζετ επιμένουν πως αυτή την καινοτομία θα έπρεπε ήδη η Apple να έχει ήδη εφαρμόσει στο νέο της iPod Nano, το οποίο πολλοί χρήστες του το φοράνε στον καρπό.

Η εν λόγω συσκευή είναι μικρότερη του Nano στις 1,3 ίντσες με 128x128 ανάλυση σε οθόνη OLED και με κλιπάκι που εφαρμόζει εύκολα σε λουράκι ρολογιού. Η συσκευή μπορεί επίσης να συνδέεται μέσω link σε site κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Η ρύθμιση του ήχου του οποιουδήποτε συμβατού smartphone μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται από το LiveView επιτρέπωντας την αυξομείωσή του η ακόμα και τα τραγούδια στο playlist. Η Sony Ericsson υποστηρίζει πως εκτός από τη δυνατότητα χρήσης του γκάτζετ ως ρολογιού, θα μπορεί επίσης να συνάπτεται σε αλυσίδα ή στο λάπτοπ.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Μία από τις καινοτομίες για την οποία είναι περήφανη η Sony Ericsson, είναι πως η συσκευή θα "ανοιχτεί" προς τους επίδοξους developers των επιπλέον applications για τον εμπλουτισμό των ικανοτήτων του μικρού αυτού μηχανήματος. Το LiveView θα μπορεί να σκανάρει και να κατεβάζει τις περίπου 200000 εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για λογισμικό Android.

Το προϊόν θα διατεθεί στο τέλος του χρόνου.

πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: