Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ασχημόμετρο... η νέα εφαρμογή του I-phone


Μας το "ταχυδρομησε":
topeiraxtiri.blogspot.com

Αν η βασίλισα του παραμυθιού χρειαζόταν τον καθρέφτη που μιλάει για να μάθει πόσο όμορφη είναι, οι σύγχρονες πριγκίπισσες χρειάζονται απλά ένα i-phone.
H νέα εφαρμογή για το iΡhone κρίνει την ομορφιά σε λίγα δευτερόλεπτα συγκρίνοντας τη φωτογραφία που του βάζετε με τις ιδανικές αναλογίες στα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου. Ακολουθεί βαθμολογία ασχήμιας από το 1 ως το 10, όσο πιο άσχημος τόσο πιο κοντά στο 10 και χιουμοριστικό σχόλιο.
Η εφαρμογή διατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου στη Βρετάνία και κάνει ήδη θραύση χάρη στα επιτυχημένα σχόλια και στην προσιτή τιμή της (μόλις 1,1 ευρώ) και είναι ήδη στις 20 πιο επιτυχημένες εφαρμογές της χώρας. Το «Ασχημόμετρο» εμφανίζει συχνά αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και κάνει αυστηρή κριτική.
Για παράδειγμα, δείχνει τη μεν Αντζελίνα Τζολί πανέμορφη (και είναι...), τον δε σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, αν όχι άσχημο, πάντως ασχημότερο από τον... Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον!
Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Αρκεί η φωτογραφία ενός προσώπου ανφάς και η εισαγωγή της στο «Ασχημόμετρο». Η εφαρμογή παρέχει οδηγίες που βοηθούν τον χρήστη να εφαρμόσει όσο το δυνατόν καλύτερα το περίγραμμα του προσώπου σε μια «μάσκα» και έπειτα οι δομές του προσώπου «αναλύονται» σε πραγματικό χρόνο και δίνεται μια «βαθμολογία ασχήμιας» από 1 έως 10.
Αν και αντικείμενο του πόθου χιλιάδων ανδρών, η χυμώδης Βρετανίδα ηθοποιός Κριστίνα Χέντρικς πήρε το 10 το... κακό και χαρακτηρίστηκε «τόσο άσχημη που θα μπορούσε να γίνει μοντέλο για σκιάχτρο». Αντιθέτως, η κυρία Τζολί βαθμολογήθηκε με το σχεδόν τέλειο 2. «Είσαι τόσο καυτή που θα έκανες τον ήλιο να ζηλέψει» ήταν το σχετικό σχόλιο. Ο κ. Πιτ με ένα αυστηρό 8 και την πικρόχολη εκτίμηση «θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στην ταινία "Το μαγαζάκι του τρόμου"». Ομορφότερος κατά έναν βαθμό βρέθηκε ο κ. Κάμερον, αλλά ο σχολιασμός ήταν εξίσου τσουχτερός. «Αν μετρούσαμε την ασχήμια με τούβλα, εσύ θα ήσουν το Σινικό Τείχος» απεφάνθη το «Ασχημόμετρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: