Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Ελληνική» εφαρμογή εξαγοράστηκε από τη Google!


Ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, δύο ξαδέρφια από την Ελλάδα, αναζητώντας την τύχη τους στη Silicon Valley βρήκαν πρόσφορο έδαφος και κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, έχοντας ως motto τους τη μετατροπή των ιδεών σε λύσεις.

«Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google! Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση».

Με τη σύντομη αυτή ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας «BlindType», οι δυο Έλληνες ιδρυτές της, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία. Η επιτυχία τους μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, την λεγόμενη «αρρώστια των χοντρών δακτύλων».

Αυτό μεταφράζεται σαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς, όταν επιχειρεί να γράψει, ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη είναι δύσκολα στο χειρισμό. Έτσι το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη.

Οι δύο νεαροί Έλληνες έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών κατά την πληκτρολόγηση. Παράλληλα, «μαντεύει» και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Το BlindType είναι ένα προϊόν που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην τεράστια βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Και πριν καν γίνει διαθέσιμο στο κοινό, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ στην οποία παρουσίαζαν το προϊόν τους. Μέσα σε ένα μόνο βράδυ η εφαρμογή τους ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Έτσι, ήρθε και η εξαγορά από την Google!

Ωστόσο, το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, από τους δύο Έλληνες. Πάντως, το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.



Εθνικά περήφανοι από τις διακρίσεις τους


Ο 26χρόνος Κώστας Ελευθερίου είναι ο δημιουργός και του iSteam, μιας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone, την οποία έχουν «κατεβάσει» περισσότερα από 3 εκατ. Άτομα σε όλο τον κόσμο. Η έμπνευση, που είχε ο νεαρός δημιουργός στο …μπάνιο του, απασχόλησε μεγάλες εφημερίδες, όπως τη New York Times και τους λονδρέζικους Sunday Times. Ο Κώστας Ελευθερίου συνεργάστηκε μαζί με άλλους δύο Έλληνες και χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να γράψουν το πρόγραμμα.

Την πρώτη, κιόλας, εβδομάδα από την κυκλοφορία του, 1 εκατ. άτομα κατέβασαν το iSteam, και όπως ανέφεραν οι New York Times οι δημιουργοί του έβγαλαν από αυτή την εφαρμογή περισσότερα από 100.000 δολ. σε μόλις τρεις μήνες.

Η επιτυχία αυτή προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο iSteam και τους τρεις δημιουργούς του, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ.

Λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Ελευθερίου ίδρυσε στην Αγγλία την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το iSteam. Όταν μπήκε στα σκαριά το BlindType, αναζήτησε την τύχη του στη Silicon Valley, όπου χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ιδρύσει τη νέα εταιρία του, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα, μέσω Ίντερνετ. Ο εξάδελφός του, ο 38χρονος Πάνος Πετρόπουλος, έφυγε από την Ελλάδα το Μάιο.

Ο Πάνος Πετρόπουλος σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά δηλώνει πως ποτέ δεν αγάπησε ιδιαίτερα τον τομέα αυτό. Αντίθετα, ασχολείται με τους υπολογιστές από τα 15 του χρόνια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βιογραφικό του, «κάποιες φορές φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια με την x86 γλώσσα προγραμματισμού, από ό,τι με τα ελληνικά».

Ο 26χρονος Κώστας Ελευθερίου, με σχετικές σπουδές στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Warwick, έχει στο ενεργητικό του τη δημιουργία παιχνιδιών για PC και εφαρμογών για το iPhone, αλλά και της πλατφόρμας συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος ZuluTrade.
πηγη:protothema.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι πάρα πολύ που είναι έλληνες, αν και το διάβασα πρώτα στο σε άλλο site στο newsit