Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!


Μας το "ταχυδρομησε":ramnousia.blogspot.com
Η ανεργία θα χτυπήσει το 20% μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Να πούμε ότι είναι ένα στοιχείο που δεν το περιμέναμε; Όπως και τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία, την μερική απασχόληση, τις περικοπές των ήδη χαμηλών μισθών. Ο νέος που τώρα ξεκινάει θα φτύσει αίμα για να πάρει πάνω από 700 ευρώ ως μηνιαίο εισόδημα. Από την άλλη οι ηλικιωμένοι θα πρέπει…να νιώθουν ενοχές που δεν έχουν πεθάνει, αφού επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό με τα 400 ευρώ που λαμβάνουν ως σύνταξη. Όσοι δηλαδή είναι τυχεροί και προλάβουν να βγουν στην σύνταξη, αφού οι νεώτερες γενιές είτε δεν θα προλάβουν να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία από το άγχος και την ανασφάλεια. Να προσθέσουμε σε όλα αυτά και την αύξηση τιμών όλων των προιόντων (καύσιμα, τρόφιμα), την ομηρία από τα δάνεια, την επέλαση των μεγάλων επιχειρήσεων και το κλείσιμο των μικρών σταδιακά.

Αν η αγοραστική σου δύναμη μειωθεί, μειώνονται οι πωλήσεις του μικρομεσαίου καταστήματος κι αν δεν κλείσει από τον τρομακτικό ανταγωνισμό, θα δανειστεί υποθηκεύοντας το μέλλον του. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος του νεοφιλελευθερισμού. Και μετά θα δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερες στρατιές ανέργων. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Όμως αυτά τα ξέρετε. Αυτό που ίσως σας είχε περάσει απαρατήρητο, είναι ότι τελικά, υπάρχουν χρήματα!

Είναι δικά μας χρήματα, χρήματα που παρείχθησαν από εμάς, απλώς βρίσκονται στα χέρια άλλων! Ναι, δικά σου είναι τα χρήματα που έχει ο τραπεζίτης και ο εφοπλιστής, δικά σου τα bonus των golden boys. Από τον κόπο σου κάποιοι αγόρασαν Porsche, κότερα, τζιπ, πολυτελείς βίλες με πισίνες, ακριβές τσάντες, γόβες Manolo, Prada και διαμαντένια κολιέ. Οι διάφοροι “επενδυτές” τον δικό σου ιδρώτα εκμεταλλεύτηκαν για να πηγαίνουν διακοπές στην Μύκονο, να έχουν μερικά ακίνητα, καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, κατοικίες για να μένουν “απομονωμένοι” από τον υπόλοιπο κόσμο στο Κολωνάκι και τον χειμώνα να βλέπουν την δυστυχία σου από μια δορυφορική, σε κάποιο σαλέ στις Άλπεις.

Εσένα εκμεταλλεύονται τα διάφορα ξέκωλα και τσόκαρα, οι ψευτοκαλλιτέχνες και οι αδελφάρες (προσοχή όχι ομοφυλόφιλοι) που ρυθμίζουν την αισθητική. Γιατί γκρινιάζεις λοιπόν; Υπάρχουν χρήματα! Τα είχες στην τσέπη σου και στα κλέψανε ή τα εμπιστεύτηκες στα λάθος χέρια. Την υπεραξία που παράγεις δεν την καρπώνονται πλέον μόνο οι “καπιταλιστές” αλλά και ορδές από λακέδες και τσουτσέκια που ΕΣΥ συντηρείς. Πως; Με την ανοχή σου. Υπάρχουν λοιπόν λεφτά (για να θυμίσω και τον πρωθυπουργό μας) απλά εσύ δεν θα τα δεις ποτέ! Δεν υπολογίζεσαι στα σχέδια. Δεν είσαι θυμωμένος; Θα έπρεπε, γιατί είσαι άνθρωπος και η ζωή σου έχει αξία! Λεφτά υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά μόνο για τους λίγους. Έτσι λειτουργεί το πυραμιδικό μοντέλο του καπιταλισμού.

Ένα άρθρο από strangejournal

Δεν υπάρχουν σχόλια: