Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άκαρπη συνάντηση και νέα απεργία


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Οι σιδηροδρομικοί ζήτησαν από τον υπουργό να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας όσων θα παραμείνουν στον Οργανισμό.
Ζήτησαν επίσης να αποτυπωθεί εγγράφως ότι εκείνοι που θα παραμείνουν, αλλά και εκείνοι που θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, θα διατηρήσουν τις τακτικές τους αποδοχές.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας δεσμεύθηκε πως θα παραμείνουν ίδιες οι τακτικές αποδοχές των εργαζόμενων που θα παραμείνουν στο νέο ΟΣΕ αλλά και εκείνων που θα μεταταχθούν.

Διευκρίνισε επίσης πως ο αποκλειστικός διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής θα είναι ο ΟΣΕ, δηλαδή το σιδηροδρομικό δίκτυο θα παραμείνει δημόσιο.

Μετά τη συνάντηση ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣ, Θανάσης Λεβέντης, τόνισε ότι η Ομοσπονδία κατέθεσε τις απόψεις της αλλά δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης με την ηγεσία του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των 2/3 του δικτύου του ΟΣΕ, ενώ κατά την εκτίμησή τους μέσα από την αναδιοργάνωση των δρομολογίων και την αξιοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών, ο σιδηρόδρομος μπορεί να γίνει κερδοφόρος.

«Γκρίζα» σημεία για τους συνδικαλιστές είναι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις υποχρεωτικές μετατάξεις και το συνταξιοδοτικό τους.

Η ΠΟΣ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: