Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός στηρίζει τον Γιάννη Δημαρά


Μας το "ταχυδρομησε":gatamedia.blogspot.com

Στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά μπαίνουν πολλοί δημοσιογράφοι αλλά κι ένας ανατρεπτικός σκηνοθέτης.. Ο Νίκος Ζερβός αποφάσισε να στηρίξει τον δημοσιογράφο και ανεξάρτητο βουλευτή, ακριβώς επειδή έχει κάτι κοινό με εκείνον. Είναι αντιφατικός, τολμάει και δεν ταυτίζεται πλέον με κανένα κόμμα. Ετσι είπε το "ναί", για πρώτη φορά, αφού η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν του είχαν γίνει κι άλλες προτάσεις "πολιτικές". Επικροτούμε την απόφαση του και ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Ο Γιάννης Δημαράς παρουσίασε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους το όνομα της παράταξης και το λογότυπο του...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Σήμερα ξεκινάμε με την παρουσίαση του σήματος μας, του τίτλου που θα έχει το ψηφοδέλτιο και των Αντιπεριφερειαρχών.
Ο τίτλος μας, το «Άρμα Πολιτών» είναι συμβολικό. Οι άλλοι συνδυασμοί, από όσο ξέρω μέχρι σήμερα, θα έχουν ένα τίτλο συγκεκριμένο. Αττική συσπείρωση, Αττική συνάντηση, Αττική συμμαχία Αττική τάδε. Είπαμε λοιπόν εμείς να ξεφύγουμε από αυτό.
Και εμείς παιδιά της Αττικής δεν είμαστε; Είμαι ανάγκη να το τονίσουμε ότι κατεβαίνουμε με ένα ψηφοδέλτιο που θα έχεις αυτό τον τίτλο; Διαλέξαμε λοιπόν, το «Άρμα Πολιτών». Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να ανεβούν πάνω στο άρμα, να ανεβούμε πάνω στο άρμα και να πάμε εκεί που δεν θέλουν να μας πάνε τόσο καιρό. Γιατί η υπόθεση της πατρίδας μας και ότι θέλουμε να υπερασπιστούμε δεν έχει δικαίωμα κανένας να το θεωρεί οικοσκευή του σπιτιού του που μπορεί να τη μεταφέρει όπου θέλει. Υπάρχουμε και εμείς οι πολίτες. Αυτή είναι η έννοια της σημερινής παρουσίασης και του άρματος στο οποίο σας καλώ να ανέβουμε όλοι μαζί.
Αυτό το οποίο νιώθω σήμερα είναι κάτι μοναδικό. Δεν είναι γιατί είμαστε εναντίον του μνημονίου απλά, είμαστε εμείς που θέλουμε θετικά να δούμε την Αττική. Να παρέμβουμε στην υγεία, στην παιδεία, στους δρόμους στα σχολεία, όπου μπορούμε και να δώσουμε ένα αίσθημα αισιοδοξίες για τα χρόνια που έρχονται. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να αναλώνονται την ίδια στιγμή που θέλουμε να είναι στα γήπεδα και να έχουν παιδαγωγούς. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στα σχολειά και να είναι το μαύρο χάλι που σήμερα συναντάμε. Δεν είναι δυνατόν να εξουσιοδοτήσουμε κανέναν εκ της παρέας των εξουσιαστών όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, εντός ή εκτός εξουσίας, εντός ή εκτός εξουσίας των κομμάτων. Γιατί βλέπω τώρα με το βλέμμα έναν φίλο μου, που είμαστε πολλά χρόνια μαζί στην εφημερίδα, το Θανάση, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο και που η μόνιμη αγωνία μας ήταν η εξής, εκτός των άλλων; Υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία; Τα κόμματα ασφαλώς είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας. Μ΄ αυτά πορευόμαστε. Εσωκομματική δημοκρατία όμως υπάρχει αλήθεια; Κι είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Κι είναι ένα ερώτημα που απασχολεί όλους μας.
Μεσοβδόμαδα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας και με μια μικρή παρένθεση να σας πω ότι πολλοί επιστήμονες τεχνοκράτες, απολύτως αναγκαίοι στη ζωή, ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Δεδομένου ότι στην Περιφέρεια της Αττικής έτσι όπως απλώνεται δεν είναι ίδια τα προβλήματα παντού. Άλλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο βόρειος τομέας, άλλο οι συνοικίες του Πειραιά, Νίκαιας Δραπετσώνα, Καματερό. Αυτά είναι εξειδικευμένα. Θα μπορέσουμε να τα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζοντας και τους 150 υποψηφίους που ήδη έχουμε συγκεντρώσει.
Έχουμε αποφασίσει, συναποφασίσει ποιοί θα είναι Αντιπεριφερειάρχες. Αν και μετά αρχίζει ο Γολγοθάς. Θέλω να σας πω κάτι που δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει όλοι. Γιατί δεν έχουμε την πληροφόρηση. Δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση από την κεντρική πολιτική εξουσία ποια είναι τα κέντρα των περιφερειών. Για αυτό λοιπόν είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όχι μόνο εμείς, κι άλλοι τόσοι κι άλλοι τόσοι δεν θα φτάσουν για να προχωρήσουμε αυτό που λέγεται Καλλικράτης. Θέλει πολύ δουλειά, θέλει πολύ αγώνα, θέλει πολύ προσοχή.
Να μη σας κουράσω άλλο θα μπορούσα να σας πω κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ένα μήνα και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ξέρετε ποιοι είναι οι εκλογικοί κατάλογοι και ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στην Αττική; Όχι. Ξέρουμε ποιοι είναι οι μετανάστες που θα ψηφίσουν; Όχι. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει; Έχουμε λοιπόν δικαίωμα και θα το διεκδικήσουμε αυτό. Προς το παρόν μένουμε σε αυτήν την ανακοίνωση την επίσημη με τη βούλα των γραφειοκρατών.
Θέλω να σας πω λοιπόν ότι μετά από συνααπόφαση έχουμε την τιμή, την τύχη και την ευκαιρία να μας συντροφεύουν ως Αντιπερειφερειάρχες οι εξής:
Ο Στάθης Παναγούλης, ο Νίκος Γαλανός που είναι στον Πειραιά, η Έρη Κωσταντάτου, ο Νάσος Αθανασίου, ο Τάκης Χατζηπέρος, από το πλήρωμα του «Βέλος», ο Μάκης Γιομπαζολιάς και ο Χρήστος Κουρούσης.
Ξέρετε γιατί έχουμε τον Χρήστο; Μόνο αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει τον Πάγκαλο. Έχουμε και άλλα πολλά να κάνουμε και πολλά να πούμε. Να είστε καλά σας ευχαριστούμε πολύ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Greetings from Ohio! I'm bored at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G
.. Anyhow, good site!

Feel free to visit my site: laujnch

Ανώνυμος είπε...

It's a shame you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this excellent blog! I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my
Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group.
Chat soon!

Feel free to visit my page ... bridgeport

Ανώνυμος είπε...

Good site you have here.. It's hard to find quality writing like yours nowadays. I seriously appreciate people like you! Take care!!

Take a look at my blog ... windsocks

Ανώνυμος είπε...

What's up to every body, it's my first pay a quick visit
of this web site; this web site includes awesome and truly excellent stuff in support of visitors.



Check out my page :: lolishock

Ανώνυμος είπε...

Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that
I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope
you write once more very soon!

Feel free to visit my blog post :: statics to marketing social media services