Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνική στροφή ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Κοινοβουλευτικό Τομέα (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές άσκησαν κριτική στον Γ. Παπακωνσταντίνου για τα σκληρά οικονομικά μέτρα και του ζήτησαν να δώσει έμφαση σε κοινωνικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης. «Δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει σκέψη για νέα μέτρα», διαβεβαίωσε από τη μεριά του τους βουλευτές ο υπουργός.

Σημεία αιχμής στην κριτική των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αποτέλεσαν τα προβλήματα διαβίωσης των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων και η πτώση της αγοραστικής κίνησης. Οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να εξειδικεύσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Μακρυπίδης ανέδειξαν ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα και την κυβέρνηση την οικονομική δυσπραγία και τη φτώχεια. "Κερδίζει έδαφος η αντιμνημονιακή πολιτική γιατί υπάρχει φτώχεια", φέρεται να επισήμανε ο Παν. Κουρουμπλής.

Στο θέμα της εξυγίανσης του ΕΣΥ αναφέρθηκε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "δεν υπάρχει καμία διαφορά μέχρι τώρα στην περιστολή των δαπανών των νοσοκομείων". Κριτική στη φορολογική πολιτική άσκησε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, αναφέροντας ότι "υπάρχει κόπωση στην αγορά λόγω των πολλών φόρων που έχουν επιβληθεί".
πηγη:enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που ηταν οταν ψηφιζαν το μνημονιο ?
Τωρα τους επιασε ο πονος ?