Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη από τις ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία προς τους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί εξαιτίας αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων, τονίζει αξιωματούχος της Ουάσιγκτον....

«Προσανατολιζόμαστε στην έκδοση οδηγίας για τα ταξίδια στην Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος, μη θέλοντας να κατονομασθεί, έπειτα από τη δημοσίευση των πληροφοριών για τα αποτραπέντα σχέδια τρομοκρατών για επιθέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η προειδοποίηση θα αφορά το πρώτο επίπεδο ενημέρωσης για τα ταξίδια στο εξωτερικό, πριν την επίσημη και επιτακτική συμβουλή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.
πηγη:skai.gr

«Εμείς θα λέμε βασικά στους Αμερικανούς να εξακολουθήσουν τα ταξίδια τους, αλλά να είναι προσεκτικοί. Αυτή η προειδοποίηση ενδέχεται να εκδωθεί την Κυριακή», τόνισε.

Άλλος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως το ΥΠΕΞ θα λάβει «τα μέτρα που κρίνει αναγκαία»: «θα συνεχίσουμε να εστιαζόμαστε στα συμφέροντα που αποδεικνύουν πως η Αλ Κάιντα θέλει να μας επιτεθεί, σε εμάς και τους συμμάχους μας και στα συμφέροντά μας. Δεν πρόκειται να φεισθούμε ουδεμιάς προσπάθειες προκειμένου να εξουδετερώσουμε τα σχέδια των τρομοκρατών και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στην επικείμενη ανακοίνωση της αμερικανικής προειδοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: