Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης: Με νόμο το «κυνήγι» των πολυεθνικών για την ακρίβεια

Στη συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης μέτρα για στήριξη των μικρομεσαίων.
Νέο νόμο για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά από τις πολυεθνικές εταιρείες και πακέτο μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες με το νόμο για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούν να εντοπίζουν και να επιβάλλουν ποινές σε πολυεθνικές εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι μεγάλες πολυεθνικές εμφανίζουν κέρδη 5% αλλά οι μητρικές τους αποσπούν κέρδη έως 20% από την ελληνική αγορά πουλώντας υπερτιμολογημένα τις πρώτες ύλες και τα εμπορεύματα

Το υπουργείο Ανάπτυξης και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν για την εφαρμογή πακέτου μέτρων έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να σταματήσουν τα λουκέτα και οι απολύσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μετατραπεί το ΤΕΜΠΜΕ σε τραπεζικό φορέα που θα παρέχει εγγυήσεις χαμηλότοκων δανείων με στοχευμένες δράσεις.

Συμφώνησαν επίσης στην απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης μίας επιχείρησης.

πηγη:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: