Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κύριε Παπανδρέου


Μας το "ταχυδρομησε":kontiloforos.blogspot.com

Νωπή εντολή αναζητά ο κύριος Παπανδρέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη της χώρας σα μοίρασμα προνομίων.

Λησμονεί όμως ο κύριος Παπανδρέου ότι το μοίρασμα των προνομίων ήταν πολιτικές που επί σειρά ετών εφήρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές που κατά παράβαση των κανόνων της ηθικής και των νόμων έγιναν η βασική τους... επιδίωξη και κατέληξαν να διαφθείρουν τους θεσμούς, να αλλοιώσουν τον κοινωνικό ιστό και να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας. Που μας οδήγησαν στην κηδεμονία της τρόικας και στην υπογραφή του μνημονίου. Επιδιώκει να πάρει λαϊκή εντολή ο κύριος Παπανδρέου για την εφαρμογή μιας πολιτικής που συνεπάγεται πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εξαθλίωση των Ελλήνων, εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, βαθύτατη ύφεση, περισσότερη φτώχεια.

Επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για την εφαρμογή μιας πολιτικής που επιδεινώνει με ταχείς ρυθμούς τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας οδηγώντας τη σε αργό θάνατο. Μιας πολιτικής που στοχεύει στον αυταρχισμό και την ενδυνάμωση των δυνάμεων καταστολής που θα κάμψουν τις οποιεσδήποτε λαϊκές αντιδράσεις.

Αλλά οι πολίτες νιώθουν παρά τη συστηματική προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και εξαπάτησης του λαού από τα ΜΜΕ, ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ολέθριος και καταστροφικός. Η ύφεση έχει αφήσει πίσω της πληγές και η μεγάλης διάρκειας ανεργία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη σταθερότητα του συστήματος και την εφαρμογή του μνημονίου. Μια έκρηξη μείζονος κοινωνικής αναταραχής, που είναι πιθανόν να προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εκρήξεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί τον εφιάλτη που στοιχειώνει τον ύπνο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα πουν όχι στον κύριο Παπανδρέου και στους επαγγελματίες πολιτικούς που ευθύνονται για την κρίση στην πατρίδα μας. Όχι στην κατοχή νέου τύπου από την τρόικα, όχι στις δουλοπαροικές συνθήκες εργασίας και τους αντεργατικούς νόμους που υποθηκεύουν τις ζωές των μελλοντικών γενεών.

Όχι στις αυθαίρετες κατασταλτικές δυνάμεις εξουσίας εναντίον των πολιτών, όχι στην εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την άτακτη υποχώρηση απέναντι στον νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Όχι κύριε Παπανδρέου. Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε.

Ο Ανένταχτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: