Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οικογένεια κινδύνεψε από έκρηξη λακ!


Μια οικογένεια από την Έδεσσα κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι της, όταν εξερράγη ξαφνικά μια λακ μαλλιών που είχαν στο μπάνιο τους.

Ο κ. Βασίλης Μπαλής βρισκόταν στο σπίτι του με τις δυο του κόρες όταν άκουσε ένα δυνατό κρότο. Αρχικά νόμιζε ότι τράκαραν αυτοκίνητα στο δρόμο, όταν όμως άκουσε την κόρη του να φωνάζει βγήκε από το δωμάτιο του και είδε σπασμένη την πόρτα του μπάνιου, σπασμένα πλακάκια στους τοίχους και το σπίτι του ανάστατο από την ισχυρή έκρηξη.

Η πυροσβεστική τους ενημέρωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα μπουκάλι λακ μαλλιών το οποίο βρισκόταν κοντά σε ένα αερόθερμο.

Ο κ. Ν. Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, που παρουσίασε το θέμα, είπε ότι πολλά προϊόντα που οι νοικοκυρές έχουν στο σπίτι τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Εξήγησε ότι ένα μπουκάλι λακ περιέχει αέρια, όπως προπάνιο ή βουτάνιο, που σε συνδυασμό με αλκοόλη όταν θερμαίνονται διαστέλλονται και μπορούν να προκαλέσουν ισχυρή έκρηξη.

Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει όλες τις εύφλεκτες συσκευασίες που έχουμε στα σπίτια μας να τις διατηρούμε σε ψυχρά και δροσερά μέρη και να μην τις φέρνουμε σε καμία περίπτωση σε επαφή με φλόγα.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: