Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στο γήπεδο απόψε Μέρκελ και Ερντογάν


Όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα απόψε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, για τα προκριματικά του Euro 2012 που θα διεξαχθεί σε Ουκρανία και Πολωνία. Το ματς που ξεχωρίζει, πέρα φυσικά από την αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας με την Λετονία, είναι το ντέρμπι Γερμανίας – Τουρκίας, το οποίο μάλιστα προτίθενται να παρακολουθήσουν μαζί η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες το Σάββατο σχετικά με τις ενταξιακές προοπτικές της Τουρκίας και την ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία. Ωστόσο, με την ευκαιρία αποφάσισε να πάει με την Μέρκελ στον αγώνα Γερμανίας - Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Εκεί, μάλιστα, αναμένεται να βρεθούν για να υποστηρίξουν την Τουρκία και 30.000 οπαδοί της, μετανάστες στην Γερμανία.

Μοιραία, ο αγώνας Γερμανίας – Τουρκίας ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, αλλά δεν είναι ο μόνος. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται και στην Κύπρο, η οποία θα φιλοξενήσει τη Νορβηγία. Στο άλλο παιχνίδι που διεξάγεται σήμερα και έχει ελληνικό ενδιαφέρον, αφού αφορά τον όμιλό μας, η Γεωργία φιλοξενεί την Μάλτα, αν και το σπουδαίο ματς του ομίλου θα γίνει το Σάββατο με το Ισραήλ να φιλοξενεί την Κροατία (και να μας βολεύει αφάνταστα εκεί μια ισοπαλία).

Αναλυτικά, σήμερα γίνονται οι αγώνες: Αρμενία-Σλοβακία, Καζακστάν-Βέλγιο, Ουγγαρία-Σαν Μαρίνο, Ανδόρα-ΠΓΔΜ, Γεωργία-Μάλτα, Κύπρος-Νορβηγία, Λουξεμβούργο-Λευκορωσία, Τσεχία-Σκωτία, Μολδαβία-Ολλανδία, Αλβανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Αυστρία-Αζερμπαϊτζάν, Σερβία-Εσθονία, Ουαλία-Βουλγαρία, Μαυροβούνιο-Ελβετία, Γερμανία-Τουρκία, Βόρειος Ιρλανδία-Ιταλία, Σλοβενία-Νήσοι Φερόες, Έιρε-Ρωσία, Ελλάδα-Λετονία, Πορτογαλία-Δανία και Ισπανία-Λιθουανία. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Γαλλία-Ρουμανία και Ισραήλ-Κροατία.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: