Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ομολογία Ισραηλινού στρατηγού

Εκατοντάδες πραγματικές σφαίρες έριξαν οι ισραηλινοί κομάντος εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, που τον περασμένο Μάιο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Γκάμπι Ασκενάζι οι ισραηλινοί κομάντος έριξαν συνολικά 308 σφαίρες για να αποκρούσουν τους επιβάτες που τους επιτέθηκαν με φονικά όπλα, περιλαμβανομένου και ενός ημιαυτόματου πιστολιού Uzi, το οποίο είχαν αρπάξει από στρατιώτη.

Επέμεινε μάλιστα ότι η δολοφονία εννέα ακτιβιστών ήταν αναπόφευκτη, από τη στιγμή που οι επιβαίνοντες στο Μαβί Μαρμαρά είχαν εξοπλιστεί.

Στην ίδια επιτροπή, την οποία αμφισβητεί η Άγκυρα, έχουν κληθεί να καταθέσουν και επιβαίνοντες του Μαβί Μαρμαρά, πολλοί από τους οποίους επιμένουν πως η σφαγή από τους κομάντος ήταν απρόκλητη.

Την ίδια ώρα ανώτατος σύμβουλος του στρατηγού Ασκενάζι δήλωσε στο Ρόιτερ ότι 70 από τις 308 σφαίρες είχαν σκοπό να προκαλέσουν τραύματα, ενώ οι υπόλοιπες ήταν προειδοποιητικές.

Αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται και από τα ευρήματα της τουρκικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι εννέα ακτιβιστές που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές, ενώ τραύματα από σφαίρες είχαν και άλλοι 24 επιβαίνοντες.

Ο ίδιος ο Ασκενάζι πάντως δήλωσε αναφερόμενος στις επικρίσεις: «Εκείνοι που κάνουν ερωτήσεις θα έπρεπε να προτείνουν μια εναλλακτική λύση».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: