Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Το τέλος του κόσμου έρχεται ξανά ...ή μπορεί και όχι!


Φήμες και κακές γλώσσες στο διαδίκτυο λένε πως στις 10:10 της 10 μέρας του 10 μήνα του 2010, ένας ιός θα πλήξει τους υπολογιστές όλου του πλανήτη. Κάποια χρονολογικά στοιχεία δείχνουν πως στις 10 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας μας, από την αρχή του Μεσαίωνα και μετά η ανθρώπινη φυλή αυτο-σφαγιαζόταν για διάφορους λόγους οι οποίοι είναι άξιοι ανάλυσης σε ιστορικά βιβλία ή δημιουργούσε γεωπολιτικές εξελίξεις διαφόρων ειδών.

Οι γεννήσεις τη μέρα αυτή σημαντικών ιστορικών προσώπων συμπεριλαμβάνουν τον Giuseppe Verdi, τον Thelonius Monk και το Νίκο Σπυρόπουλο. Επίσης είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Η τελευταία ευελπιστούμε πως δε θα κλονιστεί αφού το διαδίκτυο έχει γεμίσει με υπερβολικές θεωρίες συνομωσίας οι οποίες αφορούν κάποιο "κρασάρισμα" των διαδικτυακών κέντρων το οποίο θα προκύψει από μπέρδεμα των μηχανημάτων.

Οι εταιρίες διαδικτυακής προστασίας έχουν ήδη αναφέρει πως το να υφίσταται μεγαλύτερης προσοχής συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι ο κάλλιστος τρόπος προστασίας του υπολογιστή και ο κάθε χρήστης θα πρέπει να προσέχει και να προασπίζεται εναντίων κακόβουλων λογισμικών καθημερινά, αφού αυτά πληθαίνουν κατά 60.000 κάθε εικοσιτετράωρο.
Η "τρέλα" της ημερομηνίας δε σταματά εκεί. Στην Κίνα υπάρχουν ήδη εξαιρετικά πολλοί γάμοι τη μέρα εκείνη ενώ στο Ντουμπάι ένα νοσοκομείο έχει επιτρέψει σε δέκα λεχώνες να κάνουν καισαρική τομή και να γεννήσουν με αυτό τον τρόπο, εκείνη τη μέρα.

Όπως καταλαβαίνουμε η μαζική "έξαψη" με τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από ό, τι θα έπρεπε.
Είναι άξιο ερμηνείας η καταστροφολογική διάθεση που διατρέχει μερίδα ανθρώπων στις ημέρες μας. Αυτό είναι, πιθανώς, γεγονός το οποίο συνδυάζεται με την υπερβολική εξάρτηση του ανθρώπινου γένους στην τεχνολογία και τον πεσιμισμό ο οποίος μπορεί να καταβάλει και τον δυνατότερο νου.

Εν τέλει, όμως, η ανθρωπότητα πάντα είχε τάσεις να προμηνύει την καταστροφή της. Κι αυτή τη φορά, δεν θα υπάρχει διαφορά από την 3/03/2003 ή οποιαδήποτε άλλη συναφή ημερομηνία που έχει ήδη περάσει.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: