Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αρνείται κάθε ανάμειξη με τα ομόλογα ο Π. Δούκας


Αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην έκδοση των δομημένων ομολόγων ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας, με υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
«Προσωπικά ως υφυπουργός Οικονομικών δεν είχα ουδεμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία κατάρτισης των όρων της σύμβασης και έκδοσης των ομολόγων, όπως και όλοι οι προκάτοχοί μου, με εξαίρεση την περίπτωση των συμβάσεων με την Golman Sachs (2001), σκάνδαλο που επίμονα αρνείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εξετάσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός.
Κάνει επίσης λόγο «για απίθανες ανακρίβειες και συκοφαντίες που ακούστηκαν και γράφτηκαν» και υπογραμμίζει προς τους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή: «πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την επιτροπή σας, ότι η μακρά έρευνα της Δικαιοσύνης δεν απέδωσε καμία ευθύνη σε κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών».
Ο κ. Δούκας παρέμεινε τελικά στην Εξεταστική Επιτροπή για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της, ενώ στις 17:00 μμ είχε κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: