Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Πόλη φάντασμα» το Ολυμπιακό Χωριό

Στο έλεος της εγκατάλειψης βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωρίο έξι χρόνια μετά τη λάμψη των αγώνων του 2004. Σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις που δε λειτουργούν, έλλειψη πρασίνου, ανεπαρκής φωτισμός, ακόμα και βανδαλισμοί σε κτήρια, συνθέτουν..... το άλλοτε πρότυπο πολεοδομικό συγκρότημα.
Για «πόλη φάντασμα που ρημάζει από την αδιαφορία» μιλούν οι κάτοικοι, οι οποίοι το Σάββατο προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη κτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2010 ο ΣΚΑΪ είχε αποκαλύψει το πλιάτσικο στο μεγαλοπρεπές ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού. Δέκα μήνες μετά η εικόνα παραμένει η ίδια, καθώς παρά τις συνεχείς πιέσεις των κατοίκων του χωριού καμία αρμόδια αρχή δεν έδειξε ενδιαφέρον να προστατεύσει και να φυλάξει το κτίριο.

Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και το Σάββατο κατέλαβαν συμβολικά έναν από τους δεκάδες αναξιοποίητους χώρους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάτοικοι του χωριού αντιμετωπίζουν προβλήματα και με τα ίδια τους τα σπίτια.

Αφού πήραν δάνεια για να επισκευάσουν κακοκτεχνίες και να τοποθετήσουν στέγαστρα στα διαμερίσματά τους για να προστατευτούν από το κρύο και τη βροχή, στους πρόποδες της Πάρνηθας τώρα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα στην πολεοδομία, καθώς οι παρεμβάσεις τους, κρίθηκαν αυθαίρετες.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: