Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δανέζης: «Πώς ήταν η εμπειρία κοντά στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους»


Την εμπειρία του από το ταξίδι του στο ορυχείο της Χιλής με τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους περιγράφει σε συνέντευξη του στο «DownTown» o Σωτήρης Δανέζης.
«Υπήρχε πολύς κόσμος που είχε μαζευτεί εκεί, σε μεγάλο ποσοστό συγγενείς των εγκλωβισμένων. Υπάρχουν επίσης δεκάδες άνθρωποι που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, ανεξήγητα πολλοί αστυνομικοί και αρκετοί δημοσιογράφοι από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής», περιγράφει ο δημοσιογράφος και αναφέρει διάφορα τραγελαφικά, όπως ότι περνούν από εκεί μοντέλα που… φωτογραφίζονται με τους συγγενείς ή ότι κάποιοι από τους συγγενείς την έχουν δει stars!



O κ. Δανέζης αναφέρει ότι πολλοί συγγενείς έχουν λατρέψει την δημοσιότητα και κυνηγούν τους δημοσιογράφους να τους δώσουν συνεντεύξεις, ενώ υπάρχουν και άλλοι που αποφεύγουν τις κάμερες και δεν θέλουν να εμφανίζονται στα ορυχεία.



«Τελευταία μοιάζει όλο και περισσότερο με reality. Οι εφημερίδες, η τηλεόραση και τα περιοδικά έχουν ξεκοκαλίσει τις ζωές αυτών των ανθρώπων…Ο κόσμος πεθαίνει να μάθει για την προσωπική τους ζωή», λέει.



Ο δημοσιογράφος περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκεί λόγω των καιρικών συνθηκών και της υπερβολικής ζέστης, ενώ εξηγεί πώς «αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς και σκέφτονται περισσότερο είναι η επόμενη μέρα: το μετατραυματικό στρες, τη βοήθεια που θα χρειαστούν… Ο γιατρός τους μας αποκάλυψε ότι τους κάνουν ήδη μαθήματα λόγου και χρήσιμα πράγματα για το πώς να αντιμετωπίσουν τα ΜΜΕ».



Όσον αφορά το πώς κατάφερε ο ίδιος να «βγάλει» το θέμα: «Απλά αγνοήσαμε τις αρχές και κινηθήκαμε ανεπίσημα και παρασκηνιακά… Ενδιαφέρον είχε πως έχει μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης… Όλοι ενδιαφέρονται πλέον για το ανθρώπινο δράμα, για τις οικογένειες και την καθημερινότητα των εγκλωβισμένων. Κανείς δεν ασχολείται με τους ιδιοκτήτες του ορυχείου, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι…».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: