Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά η αναζήτηση του θησαυρού του Αλί Πασά


Δεν έχει σταματήσει να χτυπά εδώ και δυο μήνες το κινητό τηλέφωνο του Βάιου Ζιάκα, δημάρχου Βασιλικής Τρικάλων . Αιτία; Αυτές τις ημέρες είναι να ξεκινήσει το… κυνήγι του θησαυρού του Αλή Πασά και όλοι ζητάνε να μάθουν πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ.

Τον αμύθητο θησαυρό θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει ένας Ελληνοαυστραλός σε μια τοποθεσία που εκτείνεται μεταξύ των περιοχών των Αγίων Θεοδώρων και της Θεόπετρας, στο νομό Τρικάλων. Ο Ελληνοαυστραλός ανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιό του πριν δύο χρόνια και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου, με τη χρήση δύο γεωτρύπανων.

Το «κυνήγι του θησαυρού» αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στα καφενεία των χωριών της περιοχής, έχοντας υπερκεράσει ακόμη και το ζήτημα της οικονομικής κρίσης! Στον Δήμο Βασιλικής κρατούν βέβαια κάποιες επιφυλάξεις, αλλά δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν πολύ να βρεθεί ο περιβόητος θησαυρός. Ο λόγος; Ο «κυνηγός» δεσμεύθηκε να δώσει το 11% από το μερίδιό του στο Δήμο, εφόσον φυσικά βρει τον θησαυρό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζιάκας, ο Ελληνοαυστραλός δηλώνει σίγουρος για το ακριβές σημείο που βρίσκεται ο θησαυρός καθώς και για την πραγματική του αξία. Εμφανίστηκε μάλιστα και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αναπτύξει το σχέδιό του. «Πέντε ολόκληρα χρόνια έψαχνε το συγκεκριμένο σημείο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιάκας. Ιδωμεν...
πηγη:star.gr

1 σχόλιο:

Ats είπε...

Αλί Αλί και

τρις Αλί

Τελικά δε θα μας σώσει η κυρά Φρωσύνη αλλά η αφρούνη