Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αιμορραγία διαρκείας στην Υγεία


Περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο η νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νομίμων μεταναστών που διαβιούν στη χώρας μας, ενώ σχεδόν αντίστοιχο ποσό δε γνωρίζει το ελληνικό δημόσιο πού δαπανάται, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, ήδη σημειώνεται μια αύξηση 20% στη χρήση των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Οικονομικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, σε διάλεξή του για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία εκτίμησε ότι τα ελλείμματα των δημόσιων νοσοκομείων (6,5 δισ.) και των ασφαλιστικών οργανισμών (4,5 δισ.) θα αυξηθούν, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα παρατηρείται μείωση κατά 15% περίπου στη χρήση των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, και κυρίως στα ιδιωτικά μαιευτήρια, την οδοντιατρική περίθαλψη και τις χειρουργικές επεμβάσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Jeffrey Anderson, διευθυντής της Παγκόσμιας Ένωσης Τραπεζών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη δημοσιονομική εξυγίανσης, αλλά είναι νωρίς ακόμα να βγει η χώρα στις αγορές, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά προβλήματα της χώρας τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί στα νοσοκομεία.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: