Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Άλλες δύο αρκούδες τραυματίστηκαν σε τροχαία

Δύο αρκούδες τραυματίστηκαν σε δύο τροχαία ατυχήματα, που σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, στη Δυτική Μακεδονία.
Το πρώτο συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, σε επαρχιακή οδό του νομού Κοζάνης, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πυκνή ομίχλη. Η αρκούδα διέφυγε τραυματισμένη στους παρακείμενους αγρούς, ενώ ο οδηγός του ΙΧ και οι επιβαίνοντες στο όχημα δεν τραυματίστηκαν.
Η αστυνομία Γρεβενών ενημέρωσε την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», τόσο για το ατύχημα όσο και για την κίνηση της τραυματισμένης αρκούδας προς τον οικισμό Έξαρχος.

Ωστόσο, παρά τις πολύωρες έρευνες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Ενημέρωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης, σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του ατυχήματος, δε βρέθηκε το τραυματισμένο ζώο που προφανώς βρήκε καταφύγιο στο Βούρινο όρος.

Το δεύτερο τροχαίο συνέβη το βράδυ της ίδιας μέρας (26η Οκτωβρίου), στα Ασπρόγεια της Φλώρινας. Η αρκούδα απομακρύνθηκε από το σημείο του ατυχήματος τραυματισμένη, ενώ ο οδηγός του ΙΧ και οι επιβαίνοντες σε αυτό δεν τραυματίστηκαν, αλλά το αυτοκίνητό τους υπέστη υλικές ζημιές.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σε όλο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς τις μέρες αυτές επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή είναι αυξημένη λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: