Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αυστηρός ο Τρισέ για τις χώρες με υψηλό χρέος


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ δηλώνει ανήσυχος για τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος και ζητά πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στο δημοσιονομικό χρέος των χωρών της ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, που δημοσιεύεται την Κυριακή.

«Οι υπερβολικές διακυμάνσεις και οι άτακτες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών» λέει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, απαντώντας σε ερώτηση για την αδυναμία του δολαρίου.

«Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές πρόσφατα επανέλαβαν ότι ένα δυνατό δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ» σημειώνει σχετικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία της μείωσης του χρέους των 16 χωρών της ευρωζώνης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και τάσσεται υπέρ της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων εναντίον των χωρών που δεν σέβονται τους κανόνες της ευρωζώνης σχετικά με το δημοσιονομικό τους χρέος και το έλλειμμά τους.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: