Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Συμβαίνουν και στη Γαλλία


Ίσως θα έπρεπε ως χώρα να διεκδικήσουμε ακόμα και πνευματικά δικαιώματα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι σκηνές που καταγράφονται στην Ελλάδα, μεταφέρονται και στη Γαλλία με καθυστέρηση λίγων ημερών. Αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ή απλώς η Ελλάδα δίνει τη «γραμμή» των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον στην Ευρώπη;

Αν λάβουμε υπ ‘όψιν τις σκηνές που καταγράφονται στη Γαλλία τις τελευταίες μέρες, με τα 3,5 εκατομμύρια απεργών, ίσως να αλλάξουμε γνώμη. Κλείνουμε εμείς την Ακρόπολη, οι Γάλλοι κλείνουν τον Πύργο του Άιφελ, καθώς οι υπάλληλοι του συμβόλου των Παρισίων αποφασίζουν να συμμετέχουν στη γενική απεργία. Κλείνει το λιμάνι του Πειραιά, ακολουθούν οι λιμενεργάτες στη Μασσαλία. Απειλείται η αγορά στην Ελλάδα από την απεργία των οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσεως; Τα στρατηγικά αποθέματα ρίχνει στην αγορά ο Πρόεδρος Σαρκοζύ λόγω της απεργίας των διυλιστηρίων, η οποία ακολουθείται από τους οδηγούς φορτηγών που ενδέχεται να αποκλείσουν ακόμα και οδικές αρτηρίες. Προκαλείται χάος στο κέντρο λόγω της απεργίας των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα; Το αντίστοιχο στο Παρίσι είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Το ερώτημα πάντως παραμένει. Ποιοι είναι αυτοί στους οποίους τελικά οι Έλληνες απεργοί αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας διεθνώς; Σίγουρα πάντως όχι οι Γάλλοι.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: