Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται η τηλεόραση βιντεοτηλέφωνο!


Η Cisco παρουσίασε τo Cisco TelePresence Umi, το πρώτο στο είδος του καταναλωτικό προϊόν που φέρνει την οικογένεια και τους φίλους μαζί μέσω HD βίντεο, είτε αυτοί είναι κοντά ή οπουδήποτε σε ολόκληρη τη χώρα.
Το Cisco Umi συνδέεται σε μια υπάρχουσα τηλεόραση HD και ευρυζωνική σύνδεση στο internet, για να δημιουργήσετε μια εμπειρία βίντεο επικοινωνίας που είναι τόσο καθαρή, φυσική και ζωντανή, όπου οι χρήστες μπορούν να δουν και να ακούσουν τους αγαπημένους τους, μέχρι και τη λάμψη στα μάτια τους και τον τόνο στη φωνή τους, σαν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.

Το Cisco Umi (προφέρεται yoomi), το οποίο περιλαμβάνει μια κάμερα HD, μια κονσόλα και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο, εκμεταλλεύεται την εμπειρία του Cisco TelePresence για επιχειρήσεις, με αυτόματη προσαρμογή στις συνθήκες φωτισμού και τις διαστάσεις των δωματίων, παρέχοντας ανώτερες επιδόσεις βίντεο και ήχου.

Μόλις το Cisco Umi συνδεθεί σε μια τηλεόραση HD με ενσύρματη ή ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση, το ασύρματο τηλεχειριστήριο παρέχει πρόσβαση σε μία λίστα επιλογών στην οθόνη, όπως Umi κλήσεις, πρόσβαση σε μηνύματα βίντεο, διαχείριση επαφών, προσαρμογή του προφίλ και των ρυθμίσεων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να γράφουν τα δικά τους βίντεο Umi, τα οποία θα μπορούν να μοιράζονται στο Facebook, στο YouTube ή μέσω email. Είναι δυνατή επίσης η επικοινωνία με όσους δεν έχουν ακόμη Umi, με τη λήψη κλήσεων βίντεο από οποιονδήποτε υπολογιστή με κάμερα και με το Google video chat.

"Η Cisco φέρνει τους ανθρώπους κοντά, με νέες εμπειρίες βίντεο που αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, συνδεόμαστε και απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία - στο σπίτι, στην εργασία και εν κινήσει", δήλωσε ο John Chambers, Πρόεδρος και CEO της Cisco. "Το Cisco Umi θα φέρει τη μοναδική εμπειρία TelePresence στα σπίτια και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βρισκόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας.Οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου τεχνολογίες όπως αυτή θα παίξουν ρόλο στη επικοινωνία των καταναλωτών με τις επιχειρήσεις για την παροχή νέων υπηρεσιών, από την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες", πρόσθεσε.

"Το Cisco Umi είναι ο απόλυτος τρόπος να απολαμβάνεις την απλή χαρά του να είσαι μαζί με μακρινούς σου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όπου κι αν βρίσκονται στην ίδια πόλη ή σε ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε ο Marthin De Beer, Senior Vice President of Cisco’s Emerging Technologies Business Group. "Από το τραγούδι των γενεθλίων μέχρι την ανάγνωση παραμυθιών, το Umi προσφέρει στους φίλους και τις οικογένειες την εμπειρία των ιδιαίτερων στιγμών".
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: