Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παράθυρο για τσιμεντοποίηση αφήνουν οι νέοι δασικοί χάρτες


Παράθυρο για τσιμεντοποίηση δασικών εκτάσεων αφήνει ο νέος νόμος για τους δασικούς χάρτες που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επί των άρθρων, και κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε περιοχές που αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας, ο νέος νόμος ορίζει ότι θα εξετασθεί κάθε περίπτωση χωριστά και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της, θα κριθεί με κριτήρια μη αμφισβητήσιμα, αν θα πολεοδομηθεί ή αν θα περιληφθεί στον οικείο δασικό χάρτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση δεν μπορεί να ικανοποιεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Δίνει όμως οριστική, ασφαλή και ρεαλιστική λύση στο χρονίζον ζήτημα των οικισμών μέσα σε δασικές εκτάσεις οικισμών και παράλληλα, καθιστά εφικτή την άμεση κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη την επικράτεια.

Από την άλλη, το υπουργείο Περιβάλλοντος επαναφέρει σε ισχύ τον παλαιό νόμο του 1979 για την προστασία των δασών και σταματάει να υπάρχει η διάκριση δάσους και δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επαναφορά στο αρχικό πλαίσιο του νόμου του 1979 εξυπηρετεί την άμεση ανάρτηση των δασικών χαρτών.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: