Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για φθηνό ρεύμα




Άρχισε από τις αρχές του μηνός η υποβολή αιτήσεων για φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ.
Πρόκειται για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με τιμή 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό οικιακό τιμολόγιο και εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες....


Η ένταξη σε αυτό γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και ο καταναλωτής θα πρέπει να ανήκει σε συγκεκριμένη κατηγορία με βάση την εκκαθαρισμένη, περσινή φορολογική τυος δήλωση.

Οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο φθηνό τιμολόγιο κατατάχθηκαν σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, με κριτήριο το εισόδημά τους, την απασχόληση και την οικογενειακή επιβάρυνση.


Κατηγορία Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού. αφορολόγητου ορίου μισθωτών- συνταξιούχων, δηλαδή των 12.000 ευρώ ετησίως. Το κοινωνικό τιμολόγιο που δικαιούνται αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.


Κατηγορία Β: Όσοι είναι γονείς τριών παιδιών και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας των πολυτέκνων. Το κοινωνικό τους τιμολόγιο αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.


Κατηγορία Γ: Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών την 30ή Νοεμβρίου 2009) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών- συνταξιούχων, χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο έχει έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.


Κατηγορία Δ: Όσοι είναι άτομα με αναπηρία 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τους τιμολόγιο προβλέπει έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου. Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www. dei.gr) είτε τηλεφωνικά στο 210 9298.000. Από 18 Οκτωβρίου η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.


Για την υποβολή της αίτησης χρειάζεται ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27ης Σεπτεμβρίου. Επίσης ο ΑΦΜ του ενδιαφερομένου και της συζύγου του και ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: