Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες καταστροφής στην Τορώνη Χαλκιδικής

Τις «πληγές» που άφησαν πίσω οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετρούν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου Τορώνης, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Συνεργεία της νομαρχίας προσπαθούν από νωρίς το πρωί να καταγράψουν τις ζημιές σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις στις περιοχές ...Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Τριστινίκα και Συκιά.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην Τορώνη, όπου σε περισσότερες από 40 περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για άντληση υδάτων από παραλιακά σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι ζημιές που έχουν υποστεί ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και από το πρωί συγκεντρώνονται στα γραφεία του δήμου για να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις για οικονομική αποζημίωση.

Στη Συκιά, τα ορμητικά νερά από τους χειμάρρους μπήκαν στο χωριό και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Από το πρωί δόθηκε εντολή από την διοίκηση του δήμου να καθαριστούν οι περιοχές που επλήγησαν από τη δυνατή νεροποντή από τα λάσπες, πέτρες, φερτά υλικά και τους κορμούς των δέντρων και να ελεγχθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δρόμοι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε μάλιστα ότι το περασμένο διήμερο καταγράφηκαν 68 αντλήσεις στο νομό Χαλκιδικής και πέντε κοπές δέντρων.

Στο νομό Θεσσαλονίκης διασώθηκαν πέντε πολίτες από πλημμυρισμένες περιοχές και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή μέρη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών σε 25 αντλήσεις νερών και πέντε κοπές δέντρων. Τέλος, καταγράφηκαν εφτά περιστατικά για άντληση υδάτων στο νομό Κιλκίς.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: