Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Εξεταστική για το μνημόνιο ζητεί ο Α. Σαμαράς



Επίθεση στην κυβέρνηση για το χρονικό εύρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καστοριά......

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε μάλιστα την πρόθεσή του, όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση, να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στη σύναψη του μνημονίου με την ΕΕ μετά τον Οκτώβριο του 2009.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αφορμή την προαναγγελία του πρωθυπουργού για διερεύνηση και της περιόδου του 2001, όταν η Goldman Sachs συμμετείχε στη διαμόρφωση των στοιχείων που είχαν υποβληθεί ενόψει της ένταξής μας στην ΟΝΕ δήλωσε ότι «τώρα μας λένε ότι δέχονται τελικά το… μισό απ' αυτό που τους προτείναμε: Να επεκταθεί η εξεταστική για την Οικονομία, που τώρα στήνουν, και πριν το 2004. Πολύ καλά κάνουν. Αλλά θα την επεκτείνουν και μετά το Οκτώβριο του 2009».

Και ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «Αν δεν το κάνουν εκείνοι, μη σας νοιάζει θα τα κάνουμε εμείς. Και σύντομα μάλιστα».

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τη διαμάχη των δύο μεγάλων κομμάτων περί Εξεταστικής για την οικονομία: «Επειδή από όλες τις μέχρι τώρα εξεταστικές επιτροπές έλαμψε η αλήθεια, θα μπορούσε η νέα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία να ξεκινήσει την έρευνα από τα δάνεια του Καποδίστρια.»

Απάντηση κύκλων του Κ. Καραμανλή στα σενάρια για επιστροφή του
Στο μεταξύ, με αφορμή σενάρια που κυκλοφόρησαν περί επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη ΝΔ, βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της ΝΔ, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: