Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ , ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!


Μας το "ταχυδρομησε":ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κατά καιρούς τα κόμματα επικαλούνται για την επίλυση προβλημάτων, που προκύπτουν στην Ελληνική πολιτική ζωή, διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο λαός θα πρέπει να ξέρει ότι μας δουλεύουν κανονικά. Γιατί κατά το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι πρέπει πρώτα να έχει ψηφισθεί εκτελεστικός νόμος(δηλαδή να ψηφισθεί από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία) , συγκεκριμένα: *2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα
για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας
του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του
Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της
Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν
σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό
αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα
από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο
Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από
δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1
αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση διενέργειας δημοψηφίσματος για κανένα θέμα! Δεν θα δώσουν το δικαίωμα να μιλήσει ο λαός.
Θα αποφασίσουν οι πολιτικοί για αυτόν χωρίς να λάβουν υπόψη τους την γνώμη του.
Η μόνη πολιτική έκφραση, που έχει απομείνει στο λαό, είναι η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να απέχουμε από την εκλογική διαδικασία.
Η αποχή είναι η μεγαλύτερο λάθος, να μην πω τίποτα άλλο, πολιτικής δράσης που έχουμε ακούσει. Να μην πάμε να ψηφίσουμε και να πάμε για παράδειγμα για ψάρεμα. Έχουμε ακούσει τους ΄΄ειδικούς΄΄ (π.χ. Λαζόπουλο κ.α.) να παροτρύνουν τον λαό να απέχει από το δημοκρατικό του δικαίωμα και ενώ γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης προκύπτει από τα σύνολο των εγκύρων. Η αποχή εκφράζει την αδιαφορία του εκλογικού σώματος έναντι στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή μπορεί να προσμετράτε, για περαιτέρω θεωρητική ανάλυση από τα κόμματα, αλλά δεν επηρεάζει ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα και ούτε τα ποσοστά που θα λάβουν οι πολιτικοί σχηματισμοί.
Τώρα αν πάμε να ψηφίσουμε και θέλουμε να αποδοκιμάσουμε το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί πρέπει να επιλέξουμε την λευκή ψήφο. Αν αγγίξει η λευκή ψήφος το 50% συν 1 τότε πάνε όλοι σπίτιά τους. Τότε θα δούμε ποιοι πολιτικοί μας κορόιδευαν και ποιοι δημοσιογράφοι μας παραπλανούσαν! Ποιοι επιχειρηματίες πλούτιζαν από αυτή την κατάσταση και πόσο ΄΄αναπτυξιακός΄΄ είναι ο ρόλος των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: