Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Λαθρομετανάστες ή Μετανάστες; Έχει διαφορά;


Μας το "ταχυδρομησε":himaira.blogspot.com

Η μετανάστευση των ανθρώπων, είναι φαινόμενο πανάρχαιο και που κάθε φορά καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Στα προϊστορικά ακόμη χρόνια, οι διάφορες ανθρώπινες φυλές ήταν αναγκασμένες να μεταναστεύουν από τον έναν τόπο στον άλλο, προσπαθώντας να επιβιώσουν.
Για τους ίδιους λόγους σχεδόν, μεταναστεύουν και σήμερα οι άνθρωποι από την χώρα τους σε μια άλλη χώρα, πιστεύοντας ότι εκεί θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.

Τι γίνεται όμως με τους κατοίκους της χώρας που δέχεται τους μετανάστες; Πλέον έχουμε φαινόμενα λαθρομετανάστευσης σε τόσο μεγάλο βαθμό, που η πολιτεία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Η απογραφή του 2004 από το Μεσογειακό Παρατηρητήριο Μετανάστευσης του Πάντειου Πανεπιστημίου, έδειξε ότι στην Ελλάδα υπήρχαν 1,15 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου το 10,3% του συνολικού πληθυσμού. Φυσικά αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστα, μιας και δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγγεγραμμένοι. Και ακόμα πόσοι από τότε έχουν έρθει είτε επίσημα, είτε λαθραία.

Τελικά έχει όμως σημασία αν είναι λαθρομετανάστες ή νόμιμοι μετανάστες;
Έχει σημασία όταν μπαίνεις στο τρόλεϊ για να κατέβεις στο κέντρο και δεν ακούς ελληνικά;
Έχει σημασία όταν στον σταθμό Βικτώρια και στον Πειραιά, είναι γεμάτο με έγχρωμους ανθρώπους, που πουλάνε παράνομα μεν «νόμιμα» δεν, την πραμάτεια τους, υπό το βλέμμα των αστυνομικών;
Ή μήπως όταν στα δημόσια νοσοκομεία μας, στον ΟΣΕ και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, βλέπεις παντού αλλοδαπούς υπαλλήλους για την καθαριότητα.
Ή μήπως στο κέντρο της Αθήνας έγινε γκέτο ναρκωτικών από τους ‘Ελληνες;

Κατά τα άλλα ζητάνε να τους φτιάξουμε σπίτια, γιατί λέει δεν είμαστε ρατσιστές.
Όχι δεν είμαστε… αλλά αν ήμασταν εμείς μετανάστες στην χώρα τους, τι θα έκαναν αυτοί για εμάς;; και φυσικά τα του οίκου μας, δεν έχουν σχέση μαζί τους..

Δείτε το βίντεο που μας έστειλαν από Epirus-Ellas και πείτε μου, αν τελικά σε αυτή την χώρα μπορούμε συνεχώς να αποσιωπούμε πράγματα και γεγονότα και να τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα.



Μήπως τελικά να γίνουμε εμείς μετανάστες σε άλλες χώρες;;;; Μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: