Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τη σκότωσαν οι διασώστες της;


Η βρετανίδα όμηρος Λίντα Νοργκρόουβ, που σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά λάθος από τις συμμαχικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τη σώσουν, δήλωσε τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

"Ενδείξεις και συνεντέυξεις που έγιναν μετά την επιχείρηση με το προσωπικό που πήρε μέρος σε αυτή, υποδηλώνουν ότι η Λίντα ίσως να σκοτώθηκε από μία χειροβομβίδα που έριξε ένας κομμάντο κατά τη διάρκεια της επίθεσης", δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου.

Ο βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την έγκριση της επιχείρησης διάσωσης της κοινωνικής λειτουργού, που εργαζόταν για μία αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση και απήχθη στις 26 Σεπτεμβρίου στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Ο Κάμερον αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής των αμερικανικών και διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος του αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, "η Λίντα μάλλον δεν σκοτώθηκε από τους απαγωγείς της όπως πιστεύαμε αρχικά".
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: