Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ενιαίο Μισθολόγιο από Ιανουάριο;


Περικοπή… έξι μηνών στην έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων που θα επιφέρει μειώσεις μισθών και περικοπές ή καταργήσεις επιδομάτων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Βήμα....
Φιλοδοξώντας να θέσει το Ενιαίο Μισθολόγιο σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2011 αντί για τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια ώρα αρχύτερα να καταργήσει ή να περικόψει δραματικά όλα τα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς (εκτός του κινήτρου απόδοσης το οποίο έχει ενσωματωθεί μαζί με το οικογενειακό επίδομα στο βασικό μισθό), να ενσωματώσει στο βασικό μισθό επιδόματα που χορηγούνται μέχρι και σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου και να μετατρέψει το επίδομα θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας.



Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει περισσότερο από 0,5 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και να αμβλύνει τις ανισότητες στις αποδοχές των υπαλλήλων με την καθιέρωση νέων, ενιαίων και αξιοκρατικών αρχών στις αμοιβές.



Το οικονομικό επιτελείο πονοκεφαλιάζει και για τις αποφάσεις που αφορούν το βασικό μισθό των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιοεξετάζοντας σενάρια ακόμη και για εξομοίωση του με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα.



Η ΑΔΕΔΥ πάντως ήδη έχει διαχωρίσει τη θέση της από την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλωνκαι απάντησε αρνητικά στην πρόταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει σε κοινή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: