Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ

Την εισαγωγή φοιτητών σε Σχολές, ή ανάλογα με τις συνθήκες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό ίδρυμα) προτείνει το κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι φοιτητές θα εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά από το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.
Επίσης προτείνεται η χωροταξική αναδιάρθρωση Ιδρυμάτων με συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων.
Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών σημειώθηκαν το Σάββατο μεσημέρι στο Ρέθυμνο, 300 μέτρα πριν το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η 65η σύνοδος των πρυτάνεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές, πραγματοποιώντας την προγραμματισμένη πορεία τους προς το χώρο διεξαγωγής της συνόδου, προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας καδρόνια, αβγά και γιαούρτια, τα οποία εκτόξευσαν προς τους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Ο διαδηλωτές αποχώρησαν προς την πόλη του Ρεθύμνου. Εκεί, ορισμένοι που αποκόπηκαν από την πορεία, προκάλεσαν μικρές φθορές σε αυτοκίνητα. Το κλίμα νωρίς το απόγευμα στην πόλη ήταν ήρεμο.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο, μετά από πιέσεις φοιτητικών παρατάξεων προσκείμενων στην Αριστερά.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: