Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αντίθετος στην ελεγχόμενη χρεοκοπία ο Α.Σαμαράς

Δε μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική δημοσιονομική προσαρμογή σε μια οικονομία που καταρρέει, σε μια κοινωνία που διαλύεται. Έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που μάλλον επιδεινώνουν την ύφεση, παρά περιορίζουν το έλλειμμα", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Β. Μαρτένς, στις... Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% ως προς τη μείωση του ελλείμματος».

Αναφορικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η θέση της ΝΔ, όπως τη μετέφερε στον πρόεδρο Μαρτένς, συνοψίζεται στις έννοιες: Αξιοπιστία - Αποτελεσματικότητα - Δημοσιονομική Πειθαρχία.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη στον κ. Μαρτένς τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα ρήγματα στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης τονίζοντας πως «εμείς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υγιείς πολιτικές ελεύθερης αγοράς και δημοσιονομική πειθαρχία, πάνω σε στέρεες βάσεις κοινωνικής συνοχής.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: