Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή η Ακρόπολη - Παραμένουν στο χώρο οι συμβασιούχοι


Ανοιχτός είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο, χωρίς να τον αποκλείσουν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι συμβασιούχοι κατά τη συνέλευση που είχαν νωρίτερα για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι διαμαρτυρόμενοιΑνοιχτή η Ακρόπολη - Παραμένουν στο χώρο οι συμβασιούχοι συμβασιούχοι ζήτησαν την αποχώρηση των ΜΑΤ από τον Ιερό Βράχο.

"Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς αυτοί, που αμαυρώνουν την ιερή εικόνα της Ακρόπολης και όχι οι άνδρες των ΜΑΤ, που παραμένουν στην περιοχή. Εμείς, με την απόφασή μας να μη δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και αγαπούμε τον χώρο. Από Δευτέρα, όμως, αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θα το κάνουμε", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.

Οι συμβασιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου που δεν επιτρέπουν την εργασία πέρα των 24 μηνών, την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το κράτος, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: