Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φονικές πλημμύρες στη Ρωσία


Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού εξαιτίας των πλημμύρων που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Ρωσία.

"Το 14ο θύμα αναγνωρίστηκε", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Russie-24 επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Το Σάββατο οι αρχές είχαν κάνει λόγο για 11 νεκρούς. Επιπλέον 11 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία εκκένωσαν τους 280 κατοίκους της πόλης Τουαπσέ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Κρασνοντάρ, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι το 2014, ήταν απροετοίμαστοι για τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και διήρκησαν έως το Σάββατο το μεσημέρι.

Επτά χωριά και 17 οικισμοί πλημμύρησαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει και σημαντικές υλικές ζημιές: οκτώ γέφυρες έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις επαρχίες Τουάπσε και Σότσι, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση.

Η εισαγγελία του Κρασνοντάρ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει αν οι τοπικές αρχές είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή αυτής της φυσικής καταστροφής, δήλωσε μία εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: