Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καταστροφή! Έφτασε στον Δούναβη η τοξική λάσπη


Έφτασε τελικά στον Δούναβη η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία καθαρισμού στην Ουγγαρία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μόλυνσης του μεγάλου ποταμού.


Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ουγγρικής Υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών είχε αποκαλύψει ότι η τοξική λάσπη είχε φθάσει στον παραπόταμο Ράμπα, που εκβάλλει στον Δούναβη.


Επίσης ο εκπρόσωπος είπε πως τα συνεργεία δίνουν μάχη έτσι ώστε να μειώσουν την αλκαλική περιεκτικότητα της διαρρέουσας ποσότητας, η οποία όταν έφθασε στον ποταμό Ράμπα ήταν ακόμα σε επίπεδο πάνω από το αβλαβές για τον άνθρωπο.


Η τοξική λάσπη έχει ήδη σκοτώσει ψάρια στον ποταμό Μάρκαλ, ενώ έχει μολυνθεί ένας ακόμη παραπόταμος του Δούναβη ο Μοσόνι. Οι αρχές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι αργά για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η οποία θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των κατοίκων έξι χωρών της Κεντρικής Ευρώπης...
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: