Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οπαδική Μαγκιά.


Μας το "ταχυδρομησε":arismania.com

Αγγίξαμε το θαύμα στην καρδιά της “Πολικής Νύχτας”, η τύχη μας γύρισε την πλάτη όμως και η εξόρμηση μας στην παγωμένη Νορβηγία δεν είχε βαθμολογικό κέρδος. Αντιθέτως η πλούσια αποκομιδή εμπειριών και η επίδειξη της οπαδικής ταυτότητας μας στην Ευρώπη, ήταν μοναδική. Άδικη ήττα αλλα δε σκύβουμε το κεφάλι. Ψηλά τη γροθιά και συνεχίζουμε τον πόλεμο.

Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριόμαστε για κάτι, δώσαμε τη μάχη μας και σταθήκαμε άτυχοι για άλλη μια φορά. Συνεχίζουμε τη στήριξη και την επιμονή μας μέχρι τα όνειρα μας να γίνουν πραγματικότητα. Προσήλωση στους στόχους που θέσαμε και για άλλη μια φορά δίνουμε το βροντερό παρών σε δύσκολες στιγμές.

“Τον κόσμο γυρίζω, με λένε τρελλό”. Ο ΛΑΟΣ του ΑΡΗ έδωσε το βροντερό παρών στην παγωμένη καρδιά του Βόρειου Πόλου, κερδίζοντας τη μάχη της κερκίδας απο τους ψυχρούς ξυλοκόπους. Τα συνθήματα και τα τραγούδια μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά σε όλο τον πλανήτη, μέσα απο τους δέκτες της τηλεόρασης και τις αθλητικές ανταποκρίσεις. Ο κόσμος του ΑΡΗ πλέον είναι το παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο οπαδικό πλανήτη. Δυναμικό παρών στην άκρη της ηπείρου και χωρίς στιγμή να σταματήσουν το τραγούδι και το χορό.

Απεναντίας, η καψούρα μας δίνει ένα κρίσιμο αγώνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, μερικά τετράγωνα παραπέρα απο τη γειτονιά μας μόνο και καποιοι δε μας επιτρέπουν να βγάλουμε την καψούρα μας. Κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται ως οπαδοί, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Η “Βαριά Βιομηχανία Ρουφιάνων” συνεχίζει να παράγει με γοργούς ρυθμούς, υπνωτισμένα αμνοερίφια που καταπίνουν το κουτόχορτο που τους σερβίρουν αμάσητο.

Οπαδική μαγκιά δεν είναι να χτυπάς και να προπηλακίζεις ανήλικα παιδάκια και γυναίκες. Οπαδική μαγκιά δεν είναι να φοράς κράνος και να καταστρέφεις αδιακρίτως περιουσίες του απλού κοσμάκη. Οπαδική μαγκιά δεν είναι να δέχεσαι εισιτήρια και χαρτζιλίκι απο άσχετο για να κάνεις κακό στον ΑΡΗ. Οπαδική μαγκιά δεν είναι να πετάς πέτρες και μπουκάλια στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές εντός και εκτός γηπέδου. Οπαδική μαγκιά δεν είναι να παριστάνεις τον τραμπούκο σε ανυπεράσπιστους και αμέριμνους πολίτες. Οπαδική μαγκιά ΔΕΝ είναι να κρύβεσαι πίσω απο την οπαδική ανυπαρξία σου και να μην επιτρέπεις στους οπαδούς του αντιπάλου σου να φωνάξουν για την ομάδα τους στο γήπεδο σου, το δικαίωμα να κοντραριστεί μαζί σου στα ίσα στο ν παλμό τ ης κερκίδας.

Οπαδική μαγκιά είναι να αναγνωρίζεις στον οπαδό της αντίπαλης ομάδας το δικαίωμα να στηρίζει την ομάδα του στο γήπεδο σου. Οπαδική μαγκιά είναι να διανύεις 7.200 χιλιόμετρα σε ένα λεωφορείο, σπαταλώντας μια ολόκληρη εβδομάδα απο τη ζωή σου για ένα και μόνο παιχνίδι. Οπαδική μαγκιά είναι να κάνεις ολόκληρο τον πλανήτη να παραμιλά με το θέαμα που παρουσιάζεις στην κερκίδα σου και τους πάντες να υποκλίνονται στο μεγαλείο σου. Οπαδική μαγκιά είναι να αναγκάζεις τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο να σκύβουν το κεφάλι στην ατμόσφαιρα που δημιουργείς εσύ και τα αδέρφια σου. Οπαδική μαγκιά είναι να φωνάζεις για τα δικαιώματα όλων των οπαδών, ανεξαρτήτως προελεύσεως, χωρίς να έχεις το ζόρι για κάποιον δικό σου. Οπαδική μαγκιά είναι να αναγνωρίζεις την ανωτερότητα του αντιπάλου σου.

Επειδή εσείς δεν είχατε ποτέ, δεν έχετε και δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσετε έστω και ένα μικρό ίχνος απο αυτή την μαγκιά, είστε άξιοι της μοίρας σας. Καταδικασμένοι να ζείτε με τη μιζέρια και την ανικανοποίητη πλεονεξία σας. Το κάρμα σας επιστρέφει και αυτή τη φορά θα είναι αμείλικτο με την αλαζωνεία σας.

Κορίτσια τα λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: