Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ενεργοί οι μηχανισμοί στα δύο αεροσκάφη

«Ο μηχανισμός που βρέθηκε σε αμερικανικό εμπορικό αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Βρετανίας ήταν "ενεργός" και θα μπορούσε να έχει καταρρίψει το αεροπλάνο αν είχε εκραγεί», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Το ίδιο δήλωσε και ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντουμπάι για το δέμα – βόμβα του εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και προερχόταν...... από την Υεμένη με προορισμό της ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές του Ντουμπάι είχαν ενημερωθεί από δυτικές χώρες για ένα ύποπτο πακέτο που έφυγε από την Υεμένη για το Ντουμπάι, μέσω μιας τρίτης αραβικής χώρας, της οποίας δεν αποκάλυψε το όνομα.

Στις ΗΠΑ, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι τα δύο ύποπτα δέματα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο αναλύσεων.

Η Αμερικανίδα υπουργός τόνισε ξανά την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας και επαγρύπνησης. «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, πρέπει να έχουμε περισσότερα επίπεδα ασφαλείας» πρόσθεσε η υπουργός.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα δέματα- βόμβες που εστάλησαν από την Υεμένη προς τις ΗΠΑ φέρουν την σφραγίδα της αλ Κάιντα ή της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, που είναι παρακλάδι της πρώτης.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ακόμη στο CNN ότι -όπως φαίνεται- οι βόμβες περιείχαν τον ίδιο τύπο εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε πέρσι στην αποτυχημένη βομβιστική επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων σε αμερικανική πτήση από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ.

Στην Υεμένη, οι αρχές κατάσχεσαν σήμερα 26 ύποπτα δέματα και συνέλαβαν υπαλλήλους των εταιρειών αερομεταφορών και της κατανομής φορτίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά, ανέφερε ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κατασχέσεις και οι συλλήψεις αποτελούν μέρος της έρευνας που διεξάγεται από τις αρχές της Υεμένης μετά από τον εντοπισμό δεμάτων που περιείχαν εκρηκτικές ύλες στο Ντουμπάι και τη Μεγάλη Βρετανία.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: