Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Προσπάθεια κάλυψης των δηλώσεων Χριστόφια από Ε. Βενιζέλο με περίεργες επισημάνσεις


Σε δηλώσεις προχώρησε τελικά ο ΥΠΕΘΑ Ε. Βενιζέλος αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη όπου εξίσωσε τον πραξικόπημα της ελληνικής Χούντας με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού και το διωγμό 200.000 κυπρίων από τις εστίες τους.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο απεκόμισε την εντύπωση ότι ο Χριστόφιας ανέφερε ότι το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η Τουρκία για την εισβολή, για τον Αττίλα και για την συνεχιζόμενη έως σήμερα στρατιωτική κατοχή ενός μεγάλου τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Η φιλότιμη αυτή προσπάθεια του Έλληνα ΥΠΕΘΑ να καλύψει τον Κύπριο πρόεδρο δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφού οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο συνεχίζονται.

Αυτό όμως που προκαλεί έντονο προβληματισμό και απορία είναι η τελευταία παράγραφος των δηλώσεων του Έλληνα ΥΠΕΘΑ, όπου επισημαίνει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ο πατριωτισμός μας πρέπει να βασίζεται στην καλή και απροκατάληπτη γνώση της ιστορίας και στην καλή κατανόηση του συσχετισμού των δυνάμεων». Αναμφίβολα η παραπάνω αναφορά του υπουργού χρίζει περαιτέρω επεξηγήσεως διότι αφήνει πολλά ερωτηματικά για το τί πραγματικά εννοούσε ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οικολόγοι ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ σε ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=rKgtWWCGQZ8 (10:10 mini movie)