Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Εξετάζεται η μείωση των τελών ταξινόμησης ΙΧ


Τη μείωση των τελών ταξινόμησης των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, καθώς και του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ με εργοστασιακή τιμή άνω των 15.000 ευρω, εξετάζει η κυβέρνηση.
Στόχος είναι η τόνωση της αγοράς αυτοκίνητου, καθώς το εννιάμηνο του έτους οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 32%.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το μέτρο της απόσυρσης, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο δε φαίνεται πολύ πιθανό.

Όπως τονίζει η εφημερίδα "Καθημερινή", οι σχετικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και να τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή, από τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βλέποντας τη σημαντική υστέρηση εσόδων που έχει από τον κλάδο αυτοκινήτου, φαίνεται τελικά να πείθεται από το βασικό επιχείρημα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), ότι η αύξηση της φορολογίας στην αγορά αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, μειώνει αντί να αυξάνει τα κρατικά έσοδα.

Eτσι, ενώ το 2008 ο μέσος όρος εσόδων του κράτους ανά αυτοκίνητο ήταν 5.751 ευρώ, τώρα είναι μόλις 4.462 ευρώ, μείωση δηλαδή κατά 22,5%.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: