Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Περικοπές στις ΔΕΚΟ στο επικαιροποιημένο μνημόνιο


Περικοπές αποδοχών και επιδομάτων αλλά και συγχωνεύσεις οργανισμών θα περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο του Νοεμβρίου για τις ΔΕΚΟ.

Όπως επισημαίνει η Οικονομική Καθημερινή θα ενταχθούν στο μνημόνιο τα σχέδια αναδιάρθρωσης όλων των ΔΕΚΟ με καθορισμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει, και πιθανότατα θα δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες, στοιχεία για τη μισθολογική δαπάνη των ΔΕΚΟ, από τα οποία προκύπτει ότι με έκτακτες αμοιβές, που έχουν κατοχυρωθεί από τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού, οι μισθοί των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις αυξάνονται κατά 40% - 50% σε σχέση με τις τακτικές αποδοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της τρόικας, η αναθεώρηση των στοιχείων του 2009, εξαιτίας της ενσωμάτωσης των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, θα επιβαρύνει το φετινό έλλειμμα έως και κατά 1% του ΑΕΠ.

Ακόμα επισημαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η επιβάρυνση είναι μικρότερη, της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, δεδομένου ότι φέτος οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχουν περικοπεί κατά 20%, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο έχει δοθεί εντολή να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα κατά 15% επιπλέον.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: