Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πίσω κάνει το ΙΚΑ για τα παπούτσια των διαβητικών


Πίσω έκανε το ΙΚΑ μετά το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής του, στην οποία αναφερόταν ότι το ίδρυμα δε θα χορηγεί παπούτσια, αφού με τη χρήση τους «δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δυο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος.»

Έτσι η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει τη δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών. Επιπλέον θα συσταθεί άμεση ειδική επιτροπή από γιατρούς και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 μέρες, θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των θεραπευτικών υποδημάτων. Επίσης θα εισηγηθεί στο δ.σ. του Ταμείου, το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κράτησε αποστάσεις από την απαντητική επιστολή του ιδρύματος, λέγοντας ότι εντός της ημέρας, θα υπάρξει άμεση και οριστική λύση, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή απεστάλη κατά την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα και προτού αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντά του, ενώ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: