Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Τρίτης στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρες της Τέταρτης, θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νότια), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα της Τέταρτης τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα ασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και θα ασθενήσουν.

Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται το μεσημέρι - απόγευμα της Τέταρτης.

Παράλληλα από το βράδυ της Τέταρτης στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς και της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τη δυτική Ελλάδα ενώ την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, με το οποίο ενημερώνει ότι θα επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: