Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ζητούνται γαμπροί για νύφες (βιομηχανίες) με προίκα.


Μας το "ταχυδρομησε":ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση της υπερκυβέρνησης (τρόικα) προσανατολίζεται στο ξεπούλημα των κρατικών βιομηχανιών στρατιωτικού υλικού.
Οι βιομηχανίες αυτές μας λένε έχουν και δημιουργούν ελλείμματα γι’ αυτό πρέπει να απαλλαχτεί απ’ αυτές το δημόσιο.

Θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει αλλά μια καλύτερη προσέγγιση μας αποκαλύπτει τα ακόλουθα.

Οι βιομηχανίες αυτές έχουν αναλάβει να εκτελέσουν συμβόλαια πολλών δις ευρώ. Άρα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν έτοιμες κλεισμένες δουλειές.

Ο αγοραστής μη όντας κοινωφελές ίδρυμα θα επιδιώξει την μεγιστοποίηση του κέρδους του και την ελαχιστοποίηση των εξόδων του. Αυτός σίγουρα δεν θα βάζει τις βιομηχανίες «μέσα». Άρα θα υπερκοστολογεί τα παραγόμενα προϊόντα τα οποία θα αγοράζει το δημόσιο (για το στρατό, την αστυνομία κτλ) και θα προβεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Συνεπώς το δημόσιο δεν θα κερδίσει τίποτε αφού τα ελλείμματα που υπάρχουν ή δημιουργούνται θα τα πληρώσει σαν κέρδος στους αγοραστές.

Φυσικά η λογική της εξυγίανσης αυτών των βιομηχανιών δεν υπάρχει στο μυαλό των κυβερνόντων όπως έγινε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής.

Η λογική που επικρατεί είναι τα ελλείμματα των δημόσιων οργανισμών, εταιριών, ΔΕΚΟ κτλ θα τα δώσουμε σαν κέρδη στους ιδιώτες, απαλλάσσοντας δήθεν το δημόσιο απ’ αυτά τα ελλείμματα, με επιπλέον όμως χρεώσεις στα αγοραζόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Δηλαδή σχεδόν μία η άλλη αλλά εξυπηρετούμε και τη λογική της τρόικας και τους φίλους μας αγοραστές.

Σε λίγο θα αναθέσουν και την φύλαξη των συνόρων σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι.

Αν αυτή είναι πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού τότε να σκίσουν τα πτυχία τους και να πάνε στα σπίτια τους, δεν τους χρειαζόμαστε.

Μπορούν όμως καλύτερα να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων και να ζητάνε γαμπρούς για νύφες με προίκα ή ένα μεσιτικό τέλος πάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: