Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επεισόδια και διακοπή της παρέλασης στα Χανιά

Άδοξο τέλος είχε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά. Η παρέλαση διακόπηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί, όταν ομάδα μαθητών σχολείων, που τελούν υπό κατάληψη, φοιτητών και άλλων ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να κάνουν πορεία. Εμποδίστηκαν, όμως, από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση, πριν περάσουν τα τμήματα του στρατού.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, όταν απομακρύνθηκαν από την ειδική εξέδρα... οι επίσημοι, επέστρεψαν στους νεαρούς να πραγματοποιήσουν την πορεία τους, η οποία κατέληξε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Είχε προηγηθεί, νωρίς το πρωί, η επίσημη έπαρση της Σημαίας, στο Φρούριο Φιρκά,ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Κώστα Μαθιουδάκη, και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

«Η σημερινή επέτειος έχει πολλά επίκαιρα μηνύματα. Εγώ θα ήθελα να θυμόμαστε ότι έχομε αποδείξει πολλές φορές πως μπορούμε να καταφέρομε αυτό που πολλοί άλλοι, θεωρούν ακατόρθωτο,» δήλωσε ο κ Μαθιουδάκης.

«Εύχομαι σήμερα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και διακυβεύονται ανάλογα ιδανικά δεδομένου ότι η οικονομική υποτέλεια σημαίνει πολλές φορές και εθνική υποτέλεια. να δείξει ο λαός μας την ενότητα και τη σοβαρότητα που είχε δείξει τότε. Και προπάντων οι θυσίες του, να πιάσουν τόπο. Αυτό θα γίνει αν η πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας δείξει σοβαρότητα η οποία είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σήμερα . Μακριά από λαϊκισμούς.» δήλωσε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μέρος, από την καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων .

Το χαρακτηριστικό της παρέλασης ήταν ότι το παρών έδωσαν 8 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς λόγω των καταλήψεων τα υπόλοιπα δεν είχαν προετοιμαστεί.

Εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, έγιναν ακόμα στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου στο δήμο Σούδας και στο δήμο Ακρωτηρίου.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: