Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση εναντίον της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν

Δύο καμικάζι επετέθησαν εναντίον της έδρας της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν και πολλοί ένοπλοι βρίσκονται τώρα στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με πηγές της τοπικής αστυνομίας. Αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

"Σημειώθηκε επίθεση εναντίον του γραφείου μας...υπάρχουν ακόμη 2 ή 3 ένοπλοι (στο εσωτερικό). Δεν υπάρχουν θύματα, δεν υπάρχουν τραυματίες, το προσωπικό μας βρίσκεται στο υπόγειο καταφύγιο", δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Χεράτ, αλλά δεν βρισκόταν στην έδρα της αντιπροσωπείας κατά την ώρα της επίθεσης.

Ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Χεράτ δήλωσε ότι δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν έξω από το κτίριο, ενώ παράλληλα ένοπλοι κατόρθωσαν να εισέλθουν. Αν και δεν γνωρίζει τον αριθμό των επιτιθέμενων , εκτιμά ότι ανέρχονται σε τρεις.

Περί τα είκοσι άτομα βρίσκονταν στην έδρα της αντιπροσωπείας την ώρα της επίθεσης, ξένο προσωπικό, οδηγοί και φύλακες.

Τραυματισμός φωτορεπόρτερ των NYT

Ένας φωτορεπόρτερ των New York Times τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης στο Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

"Ο Ζοάο Σίλβα, 44 ετών, τραυματίσθηκε στα πόδια πατώντας νάρκη καθώς βάδιζε μαζί με αμερικανική στρατιωτική περίπολο", αναφέρει η εφημερίδα.

Ο φωτορεπόρτερ και η δημοσιογράφος Καρλότα Γκαλ κάλυπταν τις επιχειρήσεις μονάδας της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Αργαντάμπ, του Κανταχάρ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: