Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο Σαμαράς στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.


Μας το "ταχυδρομησε":ideopigi.blogspot.com
Γράφει η Ιδεοπηγή.

Οι τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ και η συνολική του αντιπολιτευτική δραστηριότητα συνηγορούν στο όχι αυθαίρετο συμπέρασμα «Ο Σαμαράς στηρίζει το ΠΑΣΟΚ».
Πολλοί θα διερωτηθούν είναι ποτέ δυνατόν;
Μια ανασκόπηση των δηλώσεων και κινήσεων του θα μας αφήσει έκπληκτους.
1ο) Το γενικό μπάχαλο στην επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόσωπα που δεν έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν. Η αναφορά σε ονόματα είναι περιττή.
Αυτές οι επιλογές προοιωνίζουν νίκη του ΠΑΣΟΚ η οποία θα μεταφραστεί σαν αποδοχή της πολιτικής του (τρόικα, μνημόνιο, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα).
2ο) Η δήλωση ότι δεν ζητάει εκλογές γιατί υπάρχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε αντίθεση ο Καστανίδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για έλλειψη νομιμοποίησης της κυβέρνησης σχετικά με το μνημόνιο γιατί δεν υπήρχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα με βάση το οποίο εκλέχτηκε. Τα σχόλια περιττεύουν.
3ο) Οι ανεδαφικές και επιπόλαιες δηλώσεις του ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα το 2011 με το θολό επιχείρημα άλλο μίγμα πολιτικής προβληματίζει τους πολίτες για το πόσο μπορούν να τον εμπιστευτούν. Η μη σαφής καταδίκη του μνημονίου και η έλλειψη προτάσεων για την απεμπλοκή της χώρας απ’ το σφιχταγκάλιασμα της τρόικας παρασύρει πολλούς στην αποδοχή των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ σαν μόνη διέξοδο απ’ την κρίση.
4ο) Η κάλυψη του Καραμανλή και η θέση ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο θυμώνει ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς ΝΔτες. Οι δε δηλώσεις πολλών στελεχών της ΝΔ για επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού απομακρύνει τους πολίτες απ’ τη ΝΔ και τους εγκλωβίζει στη μόνη διαφαινόμενη κυβερνητική λύση δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ.
5ο) Η ανέλιξη στο κόμμα στελεχών που ανήκαν στην «Πολιτική Άνοιξη» με ταυτόχρονο αποκλεισμό άλλων άξιων στελεχών συρρικνώνει περαιτέρω τη ΝΔ δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να φαίνεται σαν το μόνο ισχυρό εκλογικά κόμμα.
6ο) Η κατά περίσταση διαγραφές κομματικών στελεχών χωρίς συγκεκριμένη και σταθερή λογική αποπροσανατολίζει τους φίλους και οπαδούς του κόμματος. Για το ίδιο «παράπτωμα» άλλοι διαγράφονται και άλλοι παραμένουν.
Η σημερινή επιδίωξη του αρχηγού της ΝΔ ίσως είναι ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα προς το παρόν και μετά βλέπουμε. Ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να χρεωθεί το πολιτικό κόστος των επιλογών του με τις οποίες δεν πολυδιαφωνούμε και μετά να περιμένουμε να καρπωθούμε την δυσαρέσκεια των πολιτών.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι σημερινοί πολιτικοί κινούνται στη λογική ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε όλοι μαζί.
Αυτή η λογική είναι καταστρεπτική για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: