Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στο «κόκκινο» και πάλι η κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ


Στο «κόκκινο» βρίσκεται και πάλι το πολιτικό «θερμόμετρο» στις σχέσεις της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα μήνα πριν τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «αλληλοκαρφώνονται», με κατηγορίες για «υποκρισία» και «ψέματα» αντίστοιχα.
«Η υποκρισία της ΝΔ δεν έχει όριο. Όταν ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, ότι λέει ψέματα, όταν ακόμη και σήμερα η ερώτηση που έγινε από συνάδελφό σας για τα στοιχεία που μας δίνει η Eurostat η οποία λέει -και φαίνεται ότι η υποκρισία της Ν.Δ ήταν ακόμη μεγαλύτερη- ότι τα παραποιημένα στοιχεία που έστελναν στους εταίρους μας είναι ακόμη μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε αποκαλύψει μέχρι σήμερα και έχουν αποκαλυφθεί, φυσικά, τότε νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, σχολιάζοντας την χθεσινή δριμεία επίθεση της ΝΔ στον πρωθυπουργό. .
Τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ εναντίον του πρωθυπουργού τις απέδωσε στην πρόθεση του κ. Σαμαρά να συσπειρώσει το κόμμα του, ενώ ζήτησε ακόμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτικήτου και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό «που πήγαν τα λεφτά» επί προηγούμενης διακυβέρνησης.
Πιο «ήπιος» σήμερα ο πρωθυπουργός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον…) περιορίστηκε απλώς να εκφράσει την εκτίμησή του ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε» από την Λήμνο, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας «Ο κάθε τόπος στη χώρα μας έχει και τις ομορφιές του αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος παρευρέθηκε στη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας για την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ακόμη «να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας, για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις».
Σε υψηλούς τόνους όμως κυμάνθηκε η απάντηση της ΝΔ, με δήλωση του εκπροσώπου της κ. Παναγιωτόπουλου. «Τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στη Λήμνο, για “δάνειες δυνάμεις” - αν δεν αποτελούν την αυτοκριτική του - δυστυχώς αποδεικνύουν ότι δεν έχει συναίσθηση σε ποια οδυνηρή περιπέτεια έχει οδηγήσει τη χρα μας και το λαό μας, ο ίδιος ως πρωθυπουργός».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: