Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ποιός θα σταματήσει την αποχριστιανοποίηση της Χώρας μας;;;


Μας το "ταχυδρομησε":pentapostagma.blogspot.com

Η αγωνία των Χριστιανών, είναι πολύ μεγάλη το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από όλο και πιο δυνατές φημολογίες περί διαφόρων μέτρων. Ο πρωθυπουργός εξαρχής είχε εξαγγείλει την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, το πάγωμα των προσλήψεων νέων Ιερέων από την πολιτεία, η αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, η φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και τώρα τελευταία πλήττεται το μάθημα των θρησκευτικών και τις Ιστορίας.
Κατά καιρούς κάποιοι τολμούν και σηκώνουν το ανάστημά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα αυτά και γενικότερα στην αποχριστιανοποίηση της χώρας μας. Πότε όμως θα πάρει θέση η Εκκλησία μας για όλα αυτά τα αντιχριστιανικά μέτρα;;; Θα αρκεστεί στις μεμονωμένες φωνές των μελών της Ιεράς Συνόδου και σε ίσως κάποιες στεγνές αποφάσεις; Πως θα πρέπει να αντιδράσει η Εκκλησία μας σε μία κάρτα του πολίτη όταν για μια απλή αφαίρεση στοιχείων από τις ταυτότητες είχε κατέβει η μισή Ελλάδα στους δρόμους;
Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνουν τη έλλειψη του Μακαριστού Χριστοδούλου όλο και πιο έντονη σε μια περίοδο που όλοι βλέπουμε έναν άνισο αγώνα να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας. Η οικονομική κρίση ήταν η καλύτερη αφορμή για να πραγματοποιηθεί η αποχριστιανοποίηση της χώρας και μαζί της το τελευταίο οχυρό της Ευρώπης. Η ευθύνη της Ιεράς Συνόδου είναι μεγάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: